Ympärivuoden käytössä oleviin vapaa-ajan asuntoihin on tarjolla samoja mahdollisuuksia kuin omakotitaloihinkin, mutta kausiluonteisessa käytössä ilmalämpöpumppu on ykkösvaihtoehto. Sähköttömiin kohteisiin tai saariolosuhteisiin on tarjollamyös ekologisia uusiutuvia energiamuotoja, kuten aurinkosähköä ja -lämpöä.

Aurinkoenergia on luonnontuote, puhdasta, ilmaista ja uusiutuvaa, eikä mikään ulkopuolinen taho määrää sen hintaa tai käyttöä.  Vastoin yleistä käsitystä auringosta saadaan energiaa maaliskuusta syyskuuhun. Kesäkuukausina aurinkoa riittää, syksyllä ja keväällä sen energia riittää lämpimän käyttöveden lämmitykseen.

Aurinkojärjestelmän asennus on helppoa – Aurinkokeräimet voidaan asentaa uudelle tai vanhalle katolle ja kaiken tyyppisille katoille. Aurinkojärjestelmän toimintaperiaate on yksinkertainen: katolle sijoitettavat paneelit ja keräimet keräävät auringonsäteistä lämpöä, joka siirretään vesivaraajaan. Lämmitettyä vettä voidaan käyttää sellaisenaan käyttövetenä tai talon lämmitykseen riippuen taloteknisistä ratkaisuista.

Aurinkolämpöjärjestelmä asennetan usein olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle, ns. hybridi-järjestelmäksi. Aurinkolämpöjärjestelmät ovat testattuja, turvallisia ja taloudellisia – Anna auringon maksaa sähkölaskut!